Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
For Sale / Re: 2007 DL 1000 V-Strom
« Last post by NorthumBryan on Today at 10:30:53 AM »
It's looking sweet  :thumb: It will be an absolute gem for someone. Best of luck with the sale.
2
General Bike Chat / Re: Faulty ECU?
« Last post by NorthumBryan on Today at 08:49:35 AM »
 :thumb:
3
General Bike Chat / Re: What have you done with your bike today?
« Last post by Nagasaki on April 19, 2024, 09:49:21 PM »
the last pic is actually a before, the middle is during and the first is after..

Its all backerds  lol
4
General Bike Chat / Re: What have you done with your bike today?
« Last post by Asmith61 on April 19, 2024, 09:04:31 PM »
Yes I agree it is coming on 👍
 in that last picture the forks still look a little bent to me ? Or is it just me 🤣
5
General Bike Chat / Re: Faulty ECU?
« Last post by Nagasaki on April 19, 2024, 06:15:18 PM »
Are you sure that the wire you have concluded is the diag wire definitely is the diag wire? Maybe try connecting it to it's own bulb so you're not shorting two circuits together.

I doubt the ECU is at fault, they rarely fail and when they do it's usually down to user error.

100% sure.
I even found the "connector" behind the side panel. Attaching a bulb to it or a multi meter shows no voltage at that connector. Its just 1 wire with bullet style end on it.

I found a yam dealer in Peterborough. It was Webbs but not since October. Will give them a call and see if they can give some insight.
6
General Bike Chat / Re: Faulty ECU?
« Last post by MadisonMotorsportUK on April 19, 2024, 05:20:57 PM »
Are you sure that the wire you have concluded is the diag wire definitely is the diag wire? Maybe try connecting it to it's own bulb so you're not shorting two circuits together.

I doubt the ECU is at fault, they rarely fail and when they do it's usually down to user error.
7
For Sale / 2007 DL 1000 V-Strom
« Last post by Asmith61 on April 19, 2024, 04:24:17 PM »
It is with great sadness that I have to put my V-Strom up for sale ☹️
Due to my knee/leg injury I can no longer get on my beloved v-Strom.
I have owned this bike from new (57 reg) DL 1000 in black and Grey 26,000 miles.  I have added quite a few Extras over the years, which are all included in the sale. Heed engine bars, Lomo engine bar bags, Hagon rear shock, Hagon progressive front springs & heavier oil, Big pie Aux unit, Scorpion end cans with removable baffles, Oxford heated grips, Centre stand, Nice sports seat bought from a forum member, Front & Rear cameras ( little screen under the seat complete with Memory card ), TRE bought from a forum member,
Probably forgot some stuff 🤣.
Included in the sale are the Original pipes, the original rear shock ( only on the bike for a short while ), Original seat, oh and to fit the Heed bars on I had to remove the Crash bungs so they will be included with the sale.
I would like £2,600 for this bike I will post some pictures.
This bike is to be viewed in Chelmsford Essex.
8
General Bike Chat / Re: Theory test & other bits
« Last post by NorthumBryan on April 19, 2024, 08:32:34 AM »
Frustrating. My mate failed his first bike test (practical) for not doing a full emergency stop in the wet & on diesel to let a couple cross at a zebra crossing. The examiner (in a car) thought he should have been able to stop...
9
General Bike Chat / Re: Little ride today
« Last post by NorthumBryan on April 19, 2024, 08:30:12 AM »
Steady away, plenty of time to ease youself into things  :thumb:
10
General Bike Chat / Re: Faulty ECU?
« Last post by NorthumBryan on April 19, 2024, 08:29:06 AM »
It may not be the ECU. If the wiring & light is not as the ECU would expect to 'see', it may be causing the issue. The standard wiring impedance (all the wiring, the resistance of the LED bulb, any switches & sensors etc) will be what the ECU expects when it runs through it's diagnostic programme. If the resistance of the circuit does not match the ECUs programming it may either see it as a fault or because it's out of specification not see it as a fault. It depends how it's coded and how basic it is?
My work colleague is having this issue with a BMW car. It's not fuelling properly, but it's an older model and the ECU isn't advanced enough to spot the fault. Whilst I fully appreciate pennies are tight at the moment, it would be worth getting it plugged into a Yamaha diagnostic tool (dealer/specialist) to give you the definative answer. It may work out cheaper in the long run. Best of luck with it though  :thumb:
Pages: [1] 2 3 ... 10